
V Grécku sa tento šalát nazýva aj šalátom krajiny alebo rustikálny šalát. Osvieži počas letných dní, no jednoznačne ním nepohrdnete ani počas roka. Recept je veľmi jednoduchý a časovo nenáročný. Grécky šalát sa vždy podáva so syrom feta.
Suroviny
- 3 paradajky
- 75 g uhorky
- 1/2 červenej cibule
- 10 čiernych olív bez kôstok
- 175 g syra feta nakrájaného na kocky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica červeného vínneho octu
- 1 lyžica oregana
- 1 lyžička mäty
- 1/4 lyžice morskej soli
- mleté čierne korenia
Postup
- Vo veľkej šalátovej mise zmiešajte nakrájané paradajky, uhorky, cibuľu, olivy a syr feta.
- Zmiešajte olivový olej s červeným vínnym octom, oreganom, mätou a soľou. Dobre premiešajte a zalejte zmesou šalát. Môžete dochutiť čiernym korením.
TIP: Výborne sa k nemu hodí grilovaný steak z tuniaka a cesnakový chlieb.