Toto talianske hovädzie mäso je ideálne na sendviče. Pripravuje sa veľmi jednoducho. Podáva sa v chrumkavých žemliach s opečenou sladkou alebo pálivou paprikou.
Ingrediencie
- 3 šálky vody
 - 1 balenie suchej zmesi šalátových dresingov v talianskom štýle
 - 1 lyžička sušeného oregana
 - 1 lyžička sušenej bazalky
 - 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
 - 1 lyžička cibuľovej soli
 - 1 lyžička cesnakového prášku
 - 1 bobkový list
 - 1 lyžička soli
 - 1 lyžička mletého čierneho korenia
 - 1 kg pečeného bôčika
 
Recept vyjde na 10 porcií.
Postup
- V hrnci zmiešajte vodu, zmes šalátových dresingov, oregano, bazalku, petržlenovú vňať, cibuľovú soľ, cesnakový prášok, bobkový list, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a priveďte do varu.
 - Vložte bôčik do hrnca a mäso zalejte horúcou bylinkovou zmesou.
 - Prikryte a varte na nízkej teplote 10 až 12 hodín alebo na vysokej teplote 4 až 5 hodín.
 - Odstráňte bobkový list; hovädzie mäso roztlačte vidličkou a podávajte s časťou horúcej omáčky.
 
Publikované: 17. 02. 2023, Aktualizované: 10. 10. 2024