Knedle

Knedle sú najobľúbenejšou prílohou k rôznym omáčkam, najmä k žemľovým, najčastejšie k sviečkovej, paradajkovej alebo kôprovej.

Na druhej strane sú zemiakové knedle vynikajúce ako príloha k pečenému mäsu, najmä ku kačici alebo husi, s kapustou alebo špenátom. Obľúbené sú aj bravčové kotlety so zemiakovou knedľou.

Domáce knedle nie je ťažké pripraviť, zvyčajne sú potrebné buď staré žemle alebo varené zemiaky v šupke, polohrubá múka, vajce, mlieko a soľ. Môžu byť aj kysnuté knedle, do ktorých sa pridáva droždie.

Samozrejme, knedle nemusia byť len chlebové alebo zemiakové, ale môžu to byť aj ovocné knedle, ktoré sa môžu plniť rôznymi druhmi ovocia.

Další kategorie

Bohužel nebyly nalezeny žádné příspěvky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang