Ruské rezy – recept

Potrebné prísady:

Cesto 1:

  • 5 vajec,
  • 8 PL kryštálového cukru,
  • 8 PL polohrubej múky,
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva,
  • marhuľový lekvár na potretie.

Cesto 2:

  • 5 vajec,
  • 230g práškového cukru,
  • 210g polohrubej múky,
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva,
  • 1 PL kakaa,
  • 5 PL teplej vody,
  • 2 poháre (po 700ml) marhuľového kompótu.

Na ozdobu:

  • čokoládová poleva.

Postup prípravy:

Cesto 1: Cukor a žĺtky vymiešame do penista. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Po upečení odstránime papier, necháme vychladnúť a pozdĺžne ho prekrojíme na dva tenké pláty.

Cesto 2: Cukor vymiešame s vodou, pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a sneh z bielkov. Viac ako polovicu cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Zvyšok cesta rozdelíme a do menšej časti pridáme kakao.

Lyžicou ho rovnomerne povkladáme do cesta na plechu. Po celej ploche potom rozložíme scedené marhule a na vrch nalejeme zvyšok bieleho cesta. Upečieme.

Plát z prvého cesta natrieme lekvárom, prikryjeme druhým cestom s marhuľami. Polejeme ho šťavou z kompótu (môžeme ju prisladiť, resp. pridať trochu rumu), natrieme lekvárom a zakryjeme druhým plátom cesta. Vrch polejeme čokoládovou polevou a dáme na chladné miesto stuhnúť.

Publikované
Kategorizované ako Recepty