Recepty

Šakšuka – recept

Shakshuka (šakšuka) je pôvodom severoafrické jedlo. Je podobné nášmu leču, je však doplnené o vajíčka, ktoré sa na záver pridávajú do omáčky a nechajú zapiecť v rúre. Hodí sa na výdatné raňajky, letný obed či večeru.

Suroviny

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 červené cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 strúčik cesnaku
  • malý zväzok koriandrových stoniek a listov
  • 2 plechovky cherry paradajok
  • 1 lyžička práškového cukru
  • 4 vajcia

Postup

  1. Na panvici rozohrejte olej.
  2. Nakrájajte cibuľu, cesnak, stonky koriandra a duste na oleji asi 5 minút.
  3. Primiešajte paradajky a cukor a 8 až 10 minút varte, kým zmes nezhustne.
  4. Pomocou zadnej strany varešky urobte v omáčke štyri jamky a do každej rozklepnite vajce.
  5. Panvicu prikryte pokrievkou a na miernom ohni varte 6 až 8 minút, kým vajcia nie sú hotové podľa vašich predstáv.
  6. Posypte lístkami koriandra a podávajte s chrumkavým chlebom.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang