Mleté hovädzie mäso vo výdatnej paradajkovej omáčke podávané na opečených hamburgerových žemliach je skvelý nápad na obed alebo večeru.
Suroviny
- 1 malá cibuľa
- 1/2 malej zelenej papriky
- 1 lyžice worcestrovej omáčky
- 1 lyžička horčice
- 1 lyžice hnedého cukru
- 400 g paradajkovej omáčky
- 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžice olivového oleja
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia (podľa chuti)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/4 šálky vody (podľa požadovanej konzistencie)
- 4 hamburgerové žemle
Postup
- Cibuľu nakrájajte nadrobno. Zelenú papriku zbavte semienok a tiež nakrájajte nadrobno.
- V miske zmiešajte worcestrovú omáčku, horčicu, hnedý cukor a paradajkovú omáčku.
- Do veľkej panvice alebo hrnca dajte olivový olej a mleté hovädzie mäso. Hovädzie mäso opekajte asi 5 minút, kým nie je uvarené a nie je ružové, pričom ho rozdeľte špachtľou.
- Osoľte a okoreňte, pridajte na kocky nakrájanú papriku a cibuľu. Varte ďalších 5 minút, kým zelenina nezmäkne a hovädzie mäso nezhnedne.
- Pridajte prelisovaný cesnak a za stáleho miešania restujte 30 sekúnd, kým sa nerozvonia.
- Pridajte omáčku a priveďte ju do mierneho varu.
- Znížte teplotu na minimum a varte odkryté asi 10 až 15 minút, alebo kým nezhustne podľa vašich predstáv.
- Podľa chuti dochuťte soľou a korením a ak máte radšej redšiu konzistenciu, pridajte vodu.
- Podávajte na opečených žemliach.