Svieža ovocná torta – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 7 vajec,
  • 9 PL práškového cukru,
  • 9 PL polohrubej múky,
  • 3 PL vody,
  • 1 PL rumu (brandy),
  • 1 kypriaci prášok do pečiva,
  • 2 PL kakaa.

Punč:

  • 2-3 PL rumu (brandy),
  • pikantný džem,
  • trochu čaju (kompótovej šťavy).

Poleva:

  • 1 smotanový biely jogurt,
  • 1 PL práškového cukru,
  • 1 vanilkový cukor,
  • rôzne ovocie podľa chuti,
  • 1 vrecúško číreho želé.

Postup prípravy:

Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, rum, postupne múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 3 časti a do jednej vmiešame kakao. Vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme postupne upečieme 3 korpusy a necháme ich vychladnúť.

Punč: Jeden svetlý korpus pokrájame na malé kocky a dobre ich premiešame s punčom, ktorý sme si pripravili z rumu, džemu a čaju (šťavy).

Tmavý korpus uložíme do formy, natrieme džemom, naň dáme punčové kúsky a navrch položíme svetlý korpus. Tortu zaťažíme a dáme do chladu. Potom povrch torty potrieme džemom, jogurtom vymiešaným s práškovým a vanilkovým cukrom a doň jemne vtlačíme ovocie.

Podľa návodu pripravíme želatínu a ešte teplú ju nalejeme na tortu. Trochu potrasieme formou, aby sa želatína rovnomerne roztiekla a odložíme do chladu do druhého dňa. Pred podávaním ju môžeme ozdobiť šľahačkou a ovocím.

Publikované
Kategorizované ako Recepty