Recepty

Zákusok Kinder mliečny rez – recept

Suroviny

Cesto:

  • 8 vajec
  • 20 dkg kryštálového cukru
  • 6 PL vody
  • 8 dkg rozpusteného masla
  • 30 dkg hladkej múky
  • 4 dkg kakaa
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 ČL kypriaceho prášku do perníkov

Krém:

  • 6 PL kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 dl mlieka
  • 2 balíčky tortovej želatíny
  • 8 dl šľahačky

Postup

Žĺtka vymiešame s cukrom, až kým nevznikne biela hmota. Pridáme vodu a rozpustené maslo a ešte chvíľku miešame. Pridáme múku, kakao a prášok do perníkov. Vyšľaháme tvrdý sneh z bielkov a jemne vmiešame do cesta. ňPolovicu cesta vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme cca 12-14 minút v predhriatej rúre na 180°C. Druhú polovicu cesta takisto upečieme. V teplovzdušnej trúbe môžeme obe naraz piecť.

Krém: Obidva druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme želatinu a na miernom ohni miešame, kým sa želatína rozpustí.

Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatínové mlieko. Rýchlo nanesieme na cesto a prikryjeme druhým cestom. Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang