Suroviny
Cesto:
- 8 vajec
- 20 dkg kryštálového cukru
- 6 PL vody
- 8 dkg rozpusteného masla
- 30 dkg hladkej múky
- 4 dkg kakaa
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 ČL kypriaceho prášku do perníkov
Krém:
- 6 PL kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 dl mlieka
- 2 balíčky tortovej želatíny
- 8 dl šľahačky
Postup
Žĺtka vymiešame s cukrom, až kým nevznikne biela hmota. Pridáme vodu a rozpustené maslo a ešte chvíľku miešame. Pridáme múku, kakao a prášok do perníkov. Vyšľaháme tvrdý sneh z bielkov a jemne vmiešame do cesta. ňPolovicu cesta vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme cca 12-14 minút v predhriatej rúre na 180°C. Druhú polovicu cesta takisto upečieme. V teplovzdušnej trúbe môžeme obe naraz piecť.
Krém: Obidva druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme želatinu a na miernom ohni miešame, kým sa želatína rozpustí.
Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatínové mlieko. Rýchlo nanesieme na cesto a prikryjeme druhým cestom. Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.