Székelský guláš – recept

Suroviny

  • ¾ kg bravčového mäsa z pleca
  • ¾ kg kyslej kapusty
  • ¾ kg cibule
  • ½ lyžičky rasce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička sladkej červenej papriky
  • soľ
  • kôpor
  • ¼ l kyslej smotany.

Postup

Mäso, ktoré sme pokrájali na malé kocky dáme do hrnca s na drobné kúsky pokrájanou cibuľou. Pridáme taktiež pretlačená cesnak zmiešaný so soľou, kôpor, červenú papriku a mletú rascu.

Prikryjeme a dusíme vo vlastnej šťave a až neskôr trošku podlejeme. Ak je mäso takmer mäkké, tak pridáme i kyslú kapustu a dodusíme. Nakoniec už iba prilejeme smotanu a povaríme.