Hlavné jedláRecepty

Talianska sekaná s pečenou paradajkovou omáčkou – recept

Toto originálne jedlo pripravíte do hodiny a nasýtite ním až šesť ľudí.

Ingrediencie

Na sekanú:

  • 1-2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 stredne veľké cibule nakrájané nadrobno
  • po 350 g mletého bravčového, hovädzieho a teľacieho mäsa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička sušených chilli vločiek
  • 3-4 plátky chleba s odstránenou kôrkou a pripravené na strúhanku
  • 60 g strúhaného parmezánu
  • 1 stredne veľké rozšľahané vajce
  • 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • Soľ a korenie

Na paradajkovú omáčku:

  • 2 kg cherry paradajok rozkrojených na polovicu
  • 2 červené papriky nakrájané na štvrtiny
  • 1 cibuľa ošúpaná a nakrájaná na osminky
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička chilli vločiek
  • Soľ a korenie

Postup

Na sekanú:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte cibuľu. Varte, kým nezmäkne a mierne nezíska farbu (približne 10 minút).
  3. Keď je cibuľa hotová, pridajte ju k mäsovej zmesi a ešte raz dobre premiešajte. Medzitým dajte do misy ostatné prísady a dôkladne premiešajte.
  4. Lyžicou zmes vložíme do nepriľnavej formy na bochník a pečieme v rúre 35-40 minút.

Na omáčku:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Zmiešajte všetky prísady a dajte ich na plech. Pečieme 25-35 minút, kým nie sú mäkké a zvrásnené.
  3. Po upečení ich vyberte z rúry, potom pridajte chilli a po častiach ich prepasírujte cez sito. Dokoreňte.

Na podávanie vyklopte sekanú na servírovací tanier, prelejte ju paradajkovou omáčkou a posypte hoblinami parmezánu a nasekanou petržlenovou vňaťou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang