Recepty

Recept na vajcia na tvrdo z tlakového hrnca

Hľadáte vajcia uvarené natvrdo, ktoré sa dajú ľahko olúpať? Pripravte si vajíčka v tlakovom hrnci.

Ingrediencie

  • Veľké vajcia, studené z chladničky – toľko, koľko sa ich zmestí do jednej vrstvy v tlakovom hrnci

Postup

  1. Na dno tlakového hrnca umiestnite parný košík. Do tlakového hrnca pridajte 1 až 2 šálky vody. Hladina vody by mala byť tesne pod parným košom. Použite studené vajcia priamo z chladničky.
  2. Zatvorte veko tlakového hrnca a uistite sa, že je parný ventil nastavený do polohy „utesnené“. Nastavte vysoký tlak a časovač nastavte na 4 minúty v prípade elektrických tlakových hrncov (3 minúty v prípade sporáku).
  3. Tlakový hrniec potrebuje 5 až 10 minút na dosiahnutie plného tlaku a potom sa začne variť. Čas varenia sa začne po dosiahnutí tlaku v tlakovom hrnci.
  4. Po skončení varenia nechajte tlakový hrniec 5 minút stáť s nasadenou pokrievkou a „utesneným“ parným otvorom, aby sa para začala prirodzene uvoľňovať. Ak používate tlakový hrniec na sporáku, odstráňte ho z ohňa.
  5. Po 5 minútach prirodzeného uvoľňovania opatrne otočte parný ventil na „odvzdušnenie“ a rýchlo uvoľnite zvyšný tlak.
  6. Vajíčka presuňte do misky so studenou vodou, aby sa ochladili. Vodu vymieňajte, kým sa vajcia neschladia, a potom ich až do potreby uložte do chladničky.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang