Zákusok Snickers – recept

Suroviny

Cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 80 g kryštalového cukru
  • 200 g masla

Krém:

  • 200 g masla
  • 400 g sladeného mlieka (salko)
  • 4 PL kryštalového cukru
  • 250 g slaných arašidov

Čokoládová poleva:

  • 125 g mliečnej čokolády
  • 125 g horkej čokolády (85%-nej)

Postup

Z prísad na cesto urobíme hmotu, ktorú rozvaľkáme na plech (cca 20×25 cm) a pečieme pri 160° asi 40 minút. Necháme vychladnúť. Krém: Do hrnca si dáme všetky prísady okrem orieškov a za stáleho miešania pomaly varíme.

Zhruba po 10 minútach začne krém hustnúť a karamelizovať. Vtedy pridáme oriešky a ešte horúce nanesieme na cesto, ktoré sme predtým preložili na tácku.

Nad parou rozpustíme čokolády a vylejeme na krém. Vložíme do chladničky a po hodine môžeme krájať.