Pomaly grilované kuracie mäso, potreté barbecue omáčkou je ideálne na letné stretnutia a grilovačky.
Suroviny
- 2 kg kuracieho mäsa s kosťou a kožou (stehná, krídla, prsia)
 - soľ
 - extra panenský olivový olej alebo rastlinný olej
 - 1 šálka barbecue omáčky
 
Postup
- Kuracie kúsky potrieme olivovým olejom a zo všetkých strán posypeme soľou.
 - Pripravte si gril.
 - Kuracie kúsky položte kožou nadol na najhorúcejšiu stranu grilu, aby sa koža dobre opiekla. Grilujte nezakryté 5 až 10 minút.
 - Keď sa kurča dobre opečie na jednej strane, otočte ho a presuňte na chladnejšiu stranu grilu.
 - Gril prikryte a grilujte ďalších 20 až 30 minút.
 - Kúsky kurčaťa otočte a potrite ich barbecue omáčkou.
 - Gril opäť zakryte a nechajte piecť ešte 15 až 20 minút.
 - Čas závisí od nastavenia grilu, veľkosti kuracích kúskov a od toho, ako studené sú vaše kuracie kúsky na začiatku.
 - Ak grilujete menšie kúsky kurčaťa na grile na drevené uhlie, môžu byť hotové oveľa skôr. Cieľom je udržiavať dostatočne nízku teplotu grilu, aby sa kurča pieklo „pomaly“.
 - Pomocou čistého štetca natrite hotové kurča ďalšou grilovacou omáčkou a podávajte.
 
Publikované: 17. 02. 2023, Aktualizované: 26. 03. 2025