Potrebné prísady:
Cesto:
- 6 vajec
- 6 PL kryštálového cukru
- 3 PL hladkej múky
- 3 PL polohrubej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Plnka:
- 250 g tvarohu
- 150 g práškového cukru
- 150 g masla
- ovocie (čerstvé, zavárané)
Postup prípravy:
Cesto: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a ešte šľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a spolu so žĺtkami zamiešame do snehu.
Cesto rozotrieme na väčší plech vystlaný mastným papierom na pečenie a upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku posypanú troškou kryštálového cukru a zvinieme.
Plnka: Tvaroh, maslo a cukor vymiešame dohladka.
Cesto opatrne rozvinieme, natrieme plnkou, poukladáme ovocie a zvinieme. Roládu zabalíme do papiera a necháme v chlade stuhnúť. Pred podávaním ju posypeme práškovým cukrom.
Publikované: 18. 02. 2020, Aktualizované: 10. 10. 2024