Recepty

Pečeňový nákyp – recept

Suroviny

  • 750 g teľacej alebo bravčovej pečene
  • 2 žemle
  • šálka mlieka
  • 1 lyžica rozpusteného masla
  • 150 g masla
  • 1 malá cibuľa
  • 4 vajcia
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • posekaná petržlenová vňať
  • borievka alebo majorán
  • strúhanka

Postup

Najskôr z pečene odstránime blanu a žily. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a podusíme ju na masle. Žemle namočíme do mlieka a poriadne vytlačíme. Potom všetko dvakrát zomelieme. Maslo vymiešame do spenenia, pridáme doň žĺtky, pomletú pečeň a chvíľu miešame.

Osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a majorán. Z bielkov vymiešame tuhý sneh a pridáme ho k zmesi. Nákypovú formu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a vylejeme do nej pripravenú hmotu.

Dáme do rúry a pomaly pečieme. Pečeňový nákyp podávame s paradajkovou , prípadne hríbovou omáčkou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang