
Toto je najlepší recept na francúzsky toast. Je iný, pretože obsahuje múku. Dala som ho niekoľkým mojím priateľom a všetkým chutil viac ako francúzske toasty, ktoré robia zvyčajne.
Príprava:
- Čas prípravy: 10 minút
- Čas varenia: 20 minút
- Celkový čas: 30 minút
- Počet porcií: 12
Ingrediencie
- 85 g hladkej múky
- 250 ml mlieka
- 3 vajcia
- 1 lyžica bieleho cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ½ lyžičky mletej škorice
- 1 štipka soli
- 12 hrubších krajcov chleba
Postup
- Odmerajte múku do veľkej misy. Pomaly zašľahajte mlieko. Vajíčka, cukor, vanilkový extrakt, škoricu a soľ šľahajte do hladka.
- Rozohrejte mierne vymastenú panvicu na strednom ohni.
- Plátky chleba namáčajte do mliečnej zmesi, kým nenasiahnu.
- Na predhriatej panvici opečte chlieb po častiach, kým nebude z každej strany zlatohnedý. Podávajte horúce.