DezertyPečivoRecepty

Nadýchaný francúzsky toast – recept

Toto je najlepší recept na francúzsky toast. Je iný, pretože obsahuje múku. Dala som ho niekoľkým mojím priateľom a všetkým chutil viac ako francúzske toasty, ktoré robia zvyčajne.

Príprava:

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia: 20 minút
  • Celkový čas: 30 minút
  • Počet porcií: 12

Ingrediencie

  • 85 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica bieleho cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 1 štipka soli
  • 12 hrubších krajcov chleba

Postup

  • Odmerajte múku do veľkej misy. Pomaly zašľahajte mlieko. Vajíčka, cukor, vanilkový extrakt, škoricu a soľ šľahajte do hladka.
  • Rozohrejte mierne vymastenú panvicu na strednom ohni.
  • Plátky chleba namáčajte do mliečnej zmesi, kým nenasiahnu.
  • Na predhriatej panvici opečte chlieb po častiach, kým nebude z každej strany zlatohnedý. Podávajte horúce.

Kategorie:

Dezerty | Pečivo | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang