Recepty

Chutné obložené sendviče – recept

Suroviny

  • 300 g šunky pražskej alebo podľa chuti
  • 200 g salámy nakrajanej na jemné krúžky
  • 300 g tvrdého syra
  • maslo – rama alebo flóra
  • 4–5 vajíčka uvarené natvrdo
  • 3-4 ks kyslej uhorky
  • 1-2 červené kapie
  • alebo červená paprika
  • 1-2 zelené papriky
  • 2-4 paradajky
  • 2-3 senviče alebo čerstvý chlebík
  • jednu oválnu misu

Postup

Pripravíme senviče, alebo čerstvý chlebík, dáme uvariť 4-5 vajec na tvrdo, narežeme kyslé uhorky na tenke krúžky, 1-2 červené kápie, alebo červenú papriku porežeme na jemné koliečka, ale na chlebíčky dáme iba povičky, tak isto aj zelenú papriku aj paradajky takým istým spôsobom nakrájame a dáme ich do pripravených mís.

Paradajky dávame podľa veľkosti. Syr zatial nestrúhame, ale ho nastrúhame až na koniec. Ak su vajíčka uvarené a vychladené porežeme ich na krúžky, tak si pripravíme oválnu misu a začneme pripravovať chlebíčky.

Namažeme sendvič maslom, dáme naň šunku, salám – 2 krúžky preložene cez seba, nato položíme krúžok paradajky (podľa veľkosti môžu biť polovičky), potom dáme krúžok vajíčka, na to kapiu, alebo červenú papriku a zelenú papriku.

Začíname takto chlebíčky postupne ukladať v dolnej rade vedľa seba, postrúhame syr na jemno, ďalšia rada sa ukladá na ne šikmejšie, znova sa postrúha syr na jemno a tak sa pokračuje až po vrch, robia sa viac radi ( robí sa pyramída ), chlebíčky sa postupne uberaju, až na vrchu ostane jeden, alebo dva chlebíky.

Na každú radu sa postrúha na jemno syr a až na koniec sa postrúha syr na husto, aby senviče nebolo ani vidno, ako je to na fotke. Namiesto senviča sa dá použiť aj čerstvý chlebík. Takáto mysa sa používa pri sviatočných, rodinných príležitostiach, alebo výročiach.

Kategorie:

Recepty

© 2022 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang