Dezerty

Čokoládový koláč bez múky – recept

Suroviny

  • 200g horkej (varovej) čokolády
  • 100g Hera (maslo)
  • 2 vajcia
  • 100g práškový cukor

Postup

V miske nad parou rozpustíme na kocky nakrájanú Heru a polámanú čokoládu. Kým sa nám všetko rozpustí, oddelíme bielka od žltkov. Žltka vymiesime s cukrom do penista a v daľšej nádobke vymiešame bielka na tuhú penu.

Rozpustenú čokoládu s maslom vmiešame do žltkovej peny, pomaly primiešame aj tuhú penu z bielkov. Čokoládovú hmotu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 35-40min pri 180 stupnoch.

Ak si ho chcete vylepšiť, môžte ho po upečení natrieť džemom a poliať roztopenou čokoládou. Tento koláč pochádza z Talianska a pripravujú ho väčšinou na Vianoce.

Kategorie:

Dezerty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang