Recepty

Cukinová pizza bez múky

Recepty na pizzu z karfiolu a baklažánu. Obe sú fantastické. Karfiolová je šťavnatejšia, baklažánová zas chrumkavejšia. Cukinová pizza je nadupaná proteínmi, lebo miesto múky obsahuje mleté mandle, vďaka ktorým je tento recept aj bezlepkový.

  • 300 g cukiny
  • 50 g strúhanej mozarelly (my sme použili vegánsku)
  • 60 g pomletých lúpaných mandlí
  • 1 vajíčko
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1/2 ČL mletej papriky
  • 1 PL lahôdkového droždia (pre bezlepkovú variantu droždie z receptu vynechajte a nič sa nestane ak ho nepoužijete aj keď lepok môžete. Pridali sme ho kvôli jeho ľahko syrovej lahodnej chuti). Dostanete kúpiť v bio obchode.

Rúru si rozohrejeme na 210 stupňov. Cukinu nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme k nej 1 ČL soli a necháme 10 minút odpočívať. Keď cukina pustí vodu, poriadne ju vyžmýkame cez gázu. Foto postup si môžete pozrieť TU. Ku cukine pridáme všetky ostatné ingrediencie a vytvarujeme hmotu, ktorú rozprestrieme na plech, na papier na pečenie

  • pečieme na 210 stupňoch 10 minút
  • po tomto čaše plech vytiahneme z rúry na pečenie, položíme naň ďalší kúsok papiera na pečenie a celú pizzu otočíme na druhú stranu, až skončí na novom papiery. „Starý“ z pizze stiahneme a pizzu dáme opäť do rúry na ďalších 8 – 10 minút
  • po tomto čaše na pizzu dáme zelené pesto, nastrúhanú mozarellu, nakrájané sušené paradajky a bazalku. Pečieme ďalších cca 5 minút.

Kategorie:

Recepty

© 2022 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang