Recepty

Cukinové raňajkové lievance – recept

Doba prípravy: 20 minút

Recept pre 2-3 osoby

Potrebujeme

  • 100 g nastrúhanej cukiny
  • 2 veľké vajíčka
  • 3 pol.lyžice oleja
  • 2 pol. lyžice trstinového cukru alebo medu
  • 2 PL bieleho jogurtu
  • 130 g špaldovej celozrnnej múky Biosad
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • cca 2 štipky nastrúhaného muškátového orieška

Postup

Vo veľkej miske mixérom zmiešame 2 vajíčka, 3 PL oleja, 2 PL bieleho jogurtu a 2 PL cukru alebo medu. Potom vareškou primiešame nahrubo nastrúhanú cukinu.

V ďalšej miske spolu zmiešame suché ingredience: 130 g múky, 1/4 ČL soli, 1 ČJ sódy bikarbóny, 1 ČL mletej škorice, 2 štipky  nastrúhaného muškátového orieška.

Teraz múkovú zmes primiešame do tekutej a lievancové cesto je pripravené na misiu.

Lievance z každej strany opekáme na rozpálenej panvici s trochou oleja alebo masla. Nie dlho, aby ostali nadýchané a vláčne.

Servírujeme napr. s cottage cheesom a sezónnym ovocím.

PS: pri recepte sme použili špaldovú celozrnnú múku od Biosad. Bežne nikomu nerobíme reklamu, ale odteraz už inú múku nepoužívame. Je síce trošku drahšia ako „bežná“ múka, ale naozaj stojí za to.  Pochádza z Rakúska a melie sa na Slovenku v jednej sympatickej rodinnej firmičke. Jedlo je omnoho chutnejšie a ešte sa nám nestalo, že by sa napr. zle zmiešala, reps. zhrudkovateľa.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang