Recepty

Šťuka zapečená so špargľou – recept

Suroviny

  • 600 g očistenej a čiastočne vykostenej šťuky
  • 50 g očistenej cibule
  • 150 g masla
  • 1 dl bieleho vína
  • soľ
  • 150 g šampiňónov
  • 150 g konzervovanej špargle
  • 100 g paradajok
  • 2 žĺtky
  • 2 dl hustej kyslej smotany
  • citrón
  • 100 g bešamelovej omáčky
  • 120 g postrúhaného ementálu
  • zelená petržlenová vňať

Postup

Mäso zo šťuky umyjeme, osušíme a pokrájame na porcie. Maslom vymastíme ohňovzdornú nádobu, vložíme do nej porcie šťuky, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Cibuľu nakrájame na drobné kúsky, pridáme k porciám šťuky, zalejeme vínom, prikryjeme pokrývkou a udusíme takmer do mäkka. Šampiňóny udusíme na masle, pokrájame na plátky a prikryjeme nimi porcie udusenej šťuky.

Paradajky olúpeme, pokrájame na kolieska a spoločne so špargľou poukladáme na šampiňóny. Polejeme žĺtkami rozšľahanými v smotane, taktiež polejeme taktiež bešamelovou omáčkou, posypeme syrom a dáme prudko zapiecť do rozohriatej rúry do zlatista.

Šťuku zapečenú so špargľou podávame s varenými zemiakmi a zeleninovými šalátmi zo surovej zeleniny.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang