Recepty

Dusená moravská kapusta – recept

Suroviny

  • Cca 600 g červenej kapusty
  • 1 lyžica masti alebo slaniny
  • soľ
  • rasca
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 stredne veľký surový zemiak
  • 2 lyžice octu

Na zápražku potrebujeme :

  • 1 lyžicu masti
  • 1/2 cibule
  • 1 nie plná lyžica hladkej múky

Postup

Rozobratú kapustu umyjeme a vykrojíme hlúb. Kapustu nakrájame na rezance, vložíme do kastróla a zalejeme vodou, aby bola len ponorená. Osolíme, pridáme taktiež masť a rascu.

Cibuľu buď postrúhame , prípadne jemne nakrájame a pridáme ku kapuste. Varíme od mäkka. Medzitým polovicu cibule nakrájame jemne a na masti opražíme. Potom pridáme múku a urobíme bledú zápražku a zalejeme ju vodou z kapusty.

Pomiešame, necháme povariť a pridáme ku kapuste. Zemiak olúpeme, postrúhame a pridáme ku kapuste. Kapustu ešte okyslíme octom a podusíme, až kým nezhustne.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang