Recepty

Najlepší domáci dresing na šalát Caesar – recept

Má úžasnú, bohatú chuť vďaka ančovičkám, cesnaku, citrónu, horčici a parmezánu. Cézar šalát podávajte s chrumkavým chlebom a vychutnajte si vynikajúce jedlo.

Ingrediencie

  • 6 strúčikov cesnaku
  • ¾ šálky majonézy
  • 6 lyžíc strúhaného parmezánu
  • 5 mletých ančovičiek
  • 1 lyžica citrónovej šťavy alebo viac podľa chuti
  • 1 lyžička worcestrovej omáčky
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • ¼ šálky olivového oleja
  • 4 šálky chleba nakrájaného na kocky
  • 1 hlávka rímskeho šalátu, natrhaná na kúsky

Postup

  1. Zomeľte 3 strúčiky cesnaku a vložte ich do malej misky. Pridajte majonézu, 2 lyžice strúhaného parmezánu, ančovičky, citrónovú šťavu, worcestrovú omáčku a horčicu a dobre premiešajte.
  2. Podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením. Uložte do chladničky.
  3. Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olej. Zvyšné 3 strúčiky cesnaku nakrájajte na štvrtiny a pridajte do horúceho oleja. Varte a miešajte, kým nezhnedne, potom cesnak vyberte z panvice.
  4. V horúcom ochutenom oleji opečte kocky chleba a často ich otáčajte, kým nezhnednú, preložte ich na tanier a dochuťte soľou a korením.
  5. Šalát vložte do veľkej misy. Pridajte dresing, zvyšný parmezán a ochutené kocky chleba; dobre premiešajte.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang