Má úžasnú, bohatú chuť vďaka ančovičkám, cesnaku, citrónu, horčici a parmezánu. Cézar šalát podávajte s chrumkavým chlebom a vychutnajte si vynikajúce jedlo.
Ingrediencie
- 6 strúčikov cesnaku
- ¾ šálky majonézy
- 6 lyžíc strúhaného parmezánu
- 5 mletých ančovičiek
- 1 lyžica citrónovej šťavy alebo viac podľa chuti
- 1 lyžička worcestrovej omáčky
- 1 lyžička dijonskej horčice
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- ¼ šálky olivového oleja
- 4 šálky chleba nakrájaného na kocky
- 1 hlávka rímskeho šalátu, natrhaná na kúsky
Postup
- Zomeľte 3 strúčiky cesnaku a vložte ich do malej misky. Pridajte majonézu, 2 lyžice strúhaného parmezánu, ančovičky, citrónovú šťavu, worcestrovú omáčku a horčicu a dobre premiešajte.
- Podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením. Uložte do chladničky.
- Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olej. Zvyšné 3 strúčiky cesnaku nakrájajte na štvrtiny a pridajte do horúceho oleja. Varte a miešajte, kým nezhnedne, potom cesnak vyberte z panvice.
- V horúcom ochutenom oleji opečte kocky chleba a často ich otáčajte, kým nezhnednú, preložte ich na tanier a dochuťte soľou a korením.
- Šalát vložte do veľkej misy. Pridajte dresing, zvyšný parmezán a ochutené kocky chleba; dobre premiešajte.