Hlavné jedláRecepty

Recept na šalát s tortellini

Tohto šalátu s tortellini si budete chcieť pripraviť dvojité množstvo – na druhý deň chutí ešte lepšie a je to ideálny obed do školy alebo do práce.

Ingrediencie

Na dresing:

  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 4 lyžice čerstvej citrónovej šťavy (asi z 2 citrónov)
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 2 strúčiky cesnaku, nastrúhané
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 malá červená cibuľa, nadrobno nakrájaná

Na šalát:

  • 2 balenia tortellini (akýkoľvek druh)
  • 1 malá žltá paprika, nakrájaná nadrobno
  • 1 uhorka, nakrájaná na tenké plátky
  • 3/4 šálky vykôstkovaných a nakrájaných olív kalamata
  • 1 konzerva artičokových srdiečok, scedená a nahrubo nakrájaná
  • 250 g klobásy, nakrájanej na plátky
  • 150 g rozdrobeného syra feta
  • 1/2 šálky nadrobno nasekaných lístkov čerstvej bazalky

Postup

  1. Veľký hrniec s osolenou vodou priveďte do varu.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte olivový olej, citrónovú šťavu, ocot, cesnak, oregano, soľ a čierne korenie. Vmiešajte červenú cibuľu.
  3. Keď voda začne vrieť, uvarte tortellini al dente podľa návodu na obale. Sceďte ich do cedidla. Prepláchnite studenou vodou, kým cestoviny nevychladnú na izbovú teplotu. Dobre sceďte.
  4. Do dresingu pridajte vychladnuté tortellini, papriku, uhorky, kalamata olivy, artičoky, klobásu, fetu a bazalku. Dobre premiešajte. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením.
  5. Misu prikryte fóliou a pred podávaním ju uložte do chladničky aspoň na 30 minút, aby sa chute spojili. Pred podávaním ešte raz premiešajte.
  6. Zvyšky môžete skladovať v chladničke pevne zakryté 3 až 5 dní. Pred podávaním nezabudnite premiešať.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang