Recepty

Recept na grilovaného lososa s balzamikovou cibuľovou glazúrou

Táto sladká a prenikavá poleva premení jednoducho pripravený pokrm z lososa.

Ingrediencie

Balzamiková cibuľová glazúra:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 veľké cibule nakrájané na plátky
  • 1/3 šálky balzamikového octu
  • soľ a korenie

Na lososa:

  • 1/2 šálky balzamikového octu
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 6 porcií filetov z lososa bez kostí
  • olivový olej
  • soľ a korenie

Postup

Balzamiková cibuľová glazúra:

  1. Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olej a pridajte cibuľu.
  2. Cibuľu za častého miešania dusíme, kým sa neodparí všetka tekutina, približne 20 minút, pridáme polovicu balzamikového octu a dusíme, kým sa nevsiakne.
  3. Pridajte zvyšné balsamico a zredukujte na glazúru. Podľa chuti dochuťte a odložte bokom.

Losos:

  1. Gril predhrejte na stredne vysokú teplotu.
  2. V malom hrnci zredukujte balzamico s rozmarínom na konzistenciu glazúry, približne 8 minút, a odložte bokom.
  3. Filety z lososa jemne potrite olivovým olejom a okoreňte. Grilujte kožou nahor 4 minúty, potom otočte o 90 stupňov a grilujte ďalšie 4 minúty.
  4. Lososa otočte a grilujte ďalších 8 minút, aby bol stredne prepečený.
  5. Počas posledných 5 minút pečenia potrite lososa balzamikom.
  6. Lososa podávajte s balzamikovou cibuľkou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang