Potrebné prísady:
Cesto:
- 6 vajec
 - 300 g práškového cukru
 - 6 PL sirupu z jahodového kompótu
 - 150 g polohrubej múky
 - 1 balíček prášku do pečiva
 
Krém:
- 250 g masla
 - 150 g práškového cukru
 - 3 dl sirupu z kompótu
 - 40 g jahodového pudingového prášku
 - strúhaná čokoláda
 
Postup prípravy:
Cesto: Žĺtky, cukor a šťavu z jahodového kompótu vymiešame dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v stredne vyhriatej rúre.
Krém: Zo sirupu a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Po vychladnutí ho spojíme s vymiešaným maslom a práškovým cukrom.
Vychladnutý korpus potrieme plnkou a vrch uhladíme. Ozdobíme strúhanou čokoládou a jahodami.
Publikované: 18. 04. 2021, Aktualizované: 10. 10. 2024