Jedlá z vnútorností

Jedlá z vnútorností nie sú obľúbené u všetkých, najmä kvôli ich dominantnej chuti a predovšetkým pocitu, že ide o vnútornosti. Z vnútorností sú najobľúbenejšie pečeň a obličky. Z vnútorností sa dajú pripraviť rôzne omáčky a sú vhodné na grilovanie a výrobu paštét.

Grilovaná pečeň sa často podáva s chlebom alebo s hranolkami a tatarkou. Z pečene sa tiež pripravujú pečeňové knedličky do polievok.

Ďalšími obľúbenými vnútornosťami sú srdcia a žalúdky, pričom žalúdky obsahujú slávne vnútornosti, z ktorých sa pripravuje známa polievka z vnútorností.

Ďalšou obľúbenou pochúťkou je bravčový jazyk, ktorý sa môže uvariť, potom rýchlo vychladnúť, olúpať a nakrájať a podávať napríklad so zemiakovou kašou. Prípadne sa môže pripraviť ako vyprážaný steak alebo sa môže použiť do šalátov.

Další kategorie

Bohužel nebyly nalezeny žádné příspěvky.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang