
Krémový a lahodný hummus pochádza zo Stredného východu. Je vynikajúcim vegánskym jedlom, na ktorom si pochutí každý, bez ohľadu na to, či je vegán alebo nie. Tento zdravý recept sa určite oplatí vyskúšať.
Aj vy patríte medzi tých, ktorí hummus ešte nevyskúšali? Ničoho sa nebojte a poďte si ho s nami pripraviť. Do tejto zdravej pochúťky sa určite zamilujete. Navyše to je nutrične hodnotné jedlo plné vitamínov a minerálov.
Ingrediencie:
- 400 g uvareného cíceru (môže byť aj z konzervy)
- šťava z 1 citróna
- 100 g tahini pasty
- 2 PL olivového oleja
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL mletej rímskej rasce
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 2-4 PL vody
Postup:
Všetky ingrediencie vložte do výkonného mixéru a nechajte ho urobiť si svoju časť práce. Výsledný hummus musí mať krémovú, stredne hustú konzistenciu. Po vymixovaní ho nezabudnite ochutnať a prípadne ešte dochutiť soľou alebo citrónovou šťavou.
K tomuto chutnému hummusu sa hodí ohriata celozrnná pita a čerstvá, ale aj fermentovaná zelenina.