ReceptyVegan/Vegetarian

Cviklový šalát s kozím syrom – recept

Recept, ktorý je hotový za 95 minút a z nižšie uvedených ingrediencií ho môže pripraviť pre 6 osôb.

Ingrediencie

Šalát z červenej repy:

  • 250 g červenej repy s odrezanými koncami
  • 15 ml olivového oleja
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 40 g píniových orieškov
  • 125 g kozieho syra
  • 400 g mladej zeleniny
  • 400 g baby špenátu
  • 4 veľmi tenké plátky červenej cibule

Na estragónový dresing:

  • 60 ml ryžového octu
  • 1/2 lyžičky worcestrovej omáčky
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžice majonézy
  • 2 lyžičky sušeného estragónu
  • 60 ml extra panenského olivového oleja

Postup

Šalát z červenej repy:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C. Umyte a osušte červenú repu a odrežte jej konce.
  2. Vezmite veľký plát alobalu a zdvojte ho. Do stredu vložte červenú repu, pokvapkajte ju olivovým olejom a okoreňte soľou a korením.
  3. Strany alobalu zahnite okolo červenej repy, aby ste vytvorili vrecko. Vložte do horúcej rúry a pečte, kým nezmäkne, približne 80 minút.
  4. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Keď je dostatočne chladná, opatrne ju ošúpte a nakrájajte na pásiky dlhé približne 5 cm a hrubé 1 cm. Chladíme, kým nie sú pripravené na použitie.
  5. Píniové oriešky zľahka opražte na malej panvici na stredne silnom ohni 3 až 4 minúty. Vyberte na tanier alebo do malej misky a nechajte vychladnúť.
  6. Kozí syr nakrájajte na 1 cm kolieska a na obe strany vtlačte píniové oriešky. Chladíme až do podávania.
  7. Keď ste pripravení na podávanie, zľahka premiešajte baby zeleninu a špenát vo veľkej mise a okraj misy prelejte 60 ml estragónového dresingu.
  8. Zeleninu premiešajte a ozdobte červenou repou, kozím syrom, cibuľou a ďalším dresingom. Okamžite podávajte.

Estrogénový drezing:

  1. V malej miske alebo sklenenej nádobe zmiešajte všetky prísady okrem olivového oleja.
  2. Šľahajte, kým sa dobre nespoja a potom pomaly prilievajte olivový olej.
  3. Tento recept je najlahodnejší, keď sa drezing rozmixuje tyčovým mixérom.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang