
Recept, ktorý je hotový za 95 minút a z nižšie uvedených ingrediencií ho môže pripraviť pre 6 osôb.
Ingrediencie
Šalát z červenej repy:
- 250 g červenej repy s odrezanými koncami
- 15 ml olivového oleja
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 40 g píniových orieškov
- 125 g kozieho syra
- 400 g mladej zeleniny
- 400 g baby špenátu
- 4 veľmi tenké plátky červenej cibule
Na estragónový dresing:
- 60 ml ryžového octu
- 1/2 lyžičky worcestrovej omáčky
- 2 lyžičky sójovej omáčky
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžice majonézy
- 2 lyžičky sušeného estragónu
- 60 ml extra panenského olivového oleja
Postup
Šalát z červenej repy:
- Predhrejte rúru na 200 °C. Umyte a osušte červenú repu a odrežte jej konce.
- Vezmite veľký plát alobalu a zdvojte ho. Do stredu vložte červenú repu, pokvapkajte ju olivovým olejom a okoreňte soľou a korením.
- Strany alobalu zahnite okolo červenej repy, aby ste vytvorili vrecko. Vložte do horúcej rúry a pečte, kým nezmäkne, približne 80 minút.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Keď je dostatočne chladná, opatrne ju ošúpte a nakrájajte na pásiky dlhé približne 5 cm a hrubé 1 cm. Chladíme, kým nie sú pripravené na použitie.
- Píniové oriešky zľahka opražte na malej panvici na stredne silnom ohni 3 až 4 minúty. Vyberte na tanier alebo do malej misky a nechajte vychladnúť.
- Kozí syr nakrájajte na 1 cm kolieska a na obe strany vtlačte píniové oriešky. Chladíme až do podávania.
- Keď ste pripravení na podávanie, zľahka premiešajte baby zeleninu a špenát vo veľkej mise a okraj misy prelejte 60 ml estragónového dresingu.
- Zeleninu premiešajte a ozdobte červenou repou, kozím syrom, cibuľou a ďalším dresingom. Okamžite podávajte.
Estrogénový drezing:
- V malej miske alebo sklenenej nádobe zmiešajte všetky prísady okrem olivového oleja.
- Šľahajte, kým sa dobre nespoja a potom pomaly prilievajte olivový olej.
- Tento recept je najlahodnejší, keď sa drezing rozmixuje tyčovým mixérom.