
Podľa tohto tradičného receptu na múčne tortilly pripravíte mäkké a chutné domáce tortilly, ktoré chutia oveľa lepšie ako kúpené v obchode.
Suroviny
- 4 šálky polohrubej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice bravčovej masti
- 1 a ½ šálky vody
Postup
- V miske spolu vymiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Prstami vmiešajte bravčovú masť, kým zmes nebude pripomínať kukuričnú múku. Pridajte vodu a miešajte, kým sa cesto nespojí.
- Cesto preneste na jemne pomúčenú plochu a niekoľko minút ho hneťte, kým nebude hladké a pružné.
- Cesto rozdeľte na 24 rovnakých častí a každú z nich vyformujte do tvaru gule.
- Rozpáľte veľkú panvicu na stredne silnom ohni. Pomocou dobre pomúčeného valčeka rozvaľkajte guľôčku cesta na tenkú okrúhlu tortillu.
- Tortillu vložte na rozpálenú panvicu a pečte, kým nebude bublinkovať a nebude zlatistá, otočte ju a pokračujte v pečení, kým nebude zlatistá aj z druhej strany.