Hlavné jedláRecepty

Recept na domáce tortilly

Podľa tohto tradičného receptu na múčne tortilly pripravíte mäkké a chutné domáce tortilly, ktoré chutia oveľa lepšie ako kúpené v obchode.

Suroviny

  • 4 šálky polohrubej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 1 a ½ šálky vody

Postup

  1. V miske spolu vymiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Prstami vmiešajte bravčovú masť, kým zmes nebude pripomínať kukuričnú múku. Pridajte vodu a miešajte, kým sa cesto nespojí.
  2. Cesto preneste na jemne pomúčenú plochu a niekoľko minút ho hneťte, kým nebude hladké a pružné.
  3. Cesto rozdeľte na 24 rovnakých častí a každú z nich vyformujte do tvaru gule.
  4. Rozpáľte veľkú panvicu na stredne silnom ohni. Pomocou dobre pomúčeného valčeka rozvaľkajte guľôčku cesta na tenkú okrúhlu tortillu.
  5. Tortillu vložte na rozpálenú panvicu a pečte, kým nebude bublinkovať a nebude zlatistá, otočte ju a pokračujte v pečení, kým nebude zlatistá aj z druhej strany.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang