
Chutné pikantné ázijské jedlo, ktoré pripravíte za 10 minút.
Ingrediencie
- 6-8 kuracích stehien, vykostených, zbavených kože, nakrájaných na kúsky
- 1 vrchovatá lyžička mletého čínskeho korenia
- 2 lyžice kukuričnej múky
- 2 lyžice arašidového oleja
- 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené, olúpané a nadrobno nasekané
- kus čerstvého koreňa zázvoru, olúpaný a nadrobno nasekaný
- 1 kajenská paprika, zbavená jadierok a nadrobno nasekaná
- 1 lyžica ryžového vína
- 3 hrste sušených celých sečuánskych červených papričiek
- 1 štipka mletého opečeného sečuánskeho korenia
- 2 veľké štipky soli
- 2 veľké štipky mletého bieleho korenia
- 4 jarné cibuľky nakrájané na 7 cm kúsky
- kúsky citróna a limetky na ozdobu
Postup
- Kuracie mäso obalíme v korení. Potom ho poprášte kukuričnou múkou.
- Rozpáľte wok na vysokej teplote, pridajte arašidový olej, rýchlo orestujte cesnak, zázvor, čili a potom pridajte kúsky kurčaťa.
- Wok podlejeme ryžovým vínom a za stáleho miešania varíme, kým mäso nezmení farbu na nepriehľadnú.
- Pokračujte vo vyprážaní kurčaťa nasucho a pridajte čili papričky a jarnú cibuľku, prikryte wok pokrievkou a varte na strednom ohni 4-5 minút, pričom čili papričky s kurčaťom prehadzujte a opekajte, kým sa do kurčaťa nedostane štipľavosť čili papričiek.
- Kuracie mäso ďalej ochuťte korením, soľou a mletým bielym korením podľa chuti. Podávajte s plátkami citróna a limetky, čili papričky nejedzte .