Hlavné jedláRecepty

Kuracie mäso s čili po sečuánsky – recept

Chutné pikantné ázijské jedlo, ktoré pripravíte za 10 minút.

Ingrediencie

  • 6-8 kuracích stehien, vykostených, zbavených kože, nakrájaných na kúsky
  • 1 vrchovatá lyžička mletého čínskeho korenia
  • 2 lyžice kukuričnej múky
  • 2 lyžice arašidového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené, olúpané a nadrobno nasekané
  • kus čerstvého koreňa zázvoru, olúpaný a nadrobno nasekaný
  • 1 kajenská paprika, zbavená jadierok a nadrobno nasekaná
  • 1 lyžica ryžového vína
  • 3 hrste sušených celých sečuánskych červených papričiek
  • 1 štipka mletého opečeného sečuánskeho korenia
  • 2 veľké štipky soli
  • 2 veľké štipky mletého bieleho korenia
  • 4 jarné cibuľky nakrájané na 7 cm kúsky
  • kúsky citróna a limetky na ozdobu

Postup

  1. Kuracie mäso obalíme v korení. Potom ho poprášte kukuričnou múkou.
  2. Rozpáľte wok na vysokej teplote, pridajte arašidový olej, rýchlo orestujte cesnak, zázvor, čili a potom pridajte kúsky kurčaťa.
  3. Wok podlejeme ryžovým vínom a za stáleho miešania varíme, kým mäso nezmení farbu na nepriehľadnú.
  4. Pokračujte vo vyprážaní kurčaťa nasucho a pridajte čili papričky a jarnú cibuľku, prikryte wok pokrievkou a varte na strednom ohni 4-5 minút, pričom čili papričky s kurčaťom prehadzujte a opekajte, kým sa do kurčaťa nedostane štipľavosť čili papričiek.
  5. Kuracie mäso ďalej ochuťte korením, soľou a mletým bielym korením podľa chuti. Podávajte s plátkami citróna a limetky, čili papričky nejedzte .

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang