Recepty

Hovädzie kúsky s ananásom a omáčkou z petržlenovej vňate

Tento lahodný recept je hotový za 22 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môžu najesť až 4 osoby.

Ingrediencie

Petržlenová omáčka:

  • 180 g čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 strúčiky ošúpaného cesnaku
  • 30 ml červeného vínneho octu
  • 1 lyžička drvených chilli vločiek
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 8 lyžic olivového oleja

Hovädzie kúsky:

  • 680 g hovädzieho filé nakrájaného na 1 1/2 cm kocky (približne 40 kociek)
  • 1 ananás (900 g), nakrájaný na 1 a 1/2 cm kocky (približne 40 kusov)
  • 20 drevených alebo bambusových špajlí (20 cm), namočených na 30 minút vo vode
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup

Petržlenová omáčka:

  1. V kuchynskom robote rozmixujte petržlenovú vňať, cesnak, ocot, chilli vločky, cukor, 1 1/2 čajovej lyžičky soli a 1/2 lyžičky korenia do hladka.
  2. Pri zapnutom stroji postupne pridávajte olivový olej, kým sa nezamieša. Polovicu zmesi dajte do stredne veľkej misy.
  3. Zvyšnú zmes dajte do malej servírovacej misky.
  4. Prikryte potravinárskou fóliou a uložte do chladničky, kým nebude pripravená na podávanie.

Hovädzie mäso:

  1. Vložte hovädzie mäso do strednej misy s petržlenovou omáčkou. Dobre premiešajte, kým sa hovädzie mäso neobalí zmesou. Prikryte a nechajte v chladničke 3 hodiny.
  2. Na stredne vysokú teplotu položte panvicu na gril alebo rozohrejte panvicu na plyne alebo na drevennom uhlí. Na špajdlu napichajte najprv kúsok ananásu a potom kocku hovädzieho mäsa.
  3. Opakujte s ďalším kúskom ananásu a ďalšou kockou hovädzieho mäsa. Pokračujte tak aj so zvyšnými špízmi.
  4. Špízy opekajte 2 až 3 minúty z každej strany (pre stredne prepečené mäso) alebo do požadovanej prepečenosti. Dochuťte soľou a korením.
  5. Hovädzie mäso naaranžujte na servírovací tanier. Pokvapkajte ich zvyšnou petržlenovou omáčkou alebo ju podávajte ako prílohu.

Kategorie:

Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang