
Tento lahodný recept je hotový za 22 minút a z nižšie uvedených ingrediencií sa môžu najesť až 4 osoby.
Ingrediencie
Petržlenová omáčka:
- 180 g čerstvej petržlenovej vňate
- 2 strúčiky ošúpaného cesnaku
- 30 ml červeného vínneho octu
- 1 lyžička drvených chilli vločiek
- 1 lyžička kryštálového cukru
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 8 lyžic olivového oleja
Hovädzie kúsky:
- 680 g hovädzieho filé nakrájaného na 1 1/2 cm kocky (približne 40 kociek)
- 1 ananás (900 g), nakrájaný na 1 a 1/2 cm kocky (približne 40 kusov)
- 20 drevených alebo bambusových špajlí (20 cm), namočených na 30 minút vo vode
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup
Petržlenová omáčka:
- V kuchynskom robote rozmixujte petržlenovú vňať, cesnak, ocot, chilli vločky, cukor, 1 1/2 čajovej lyžičky soli a 1/2 lyžičky korenia do hladka.
- Pri zapnutom stroji postupne pridávajte olivový olej, kým sa nezamieša. Polovicu zmesi dajte do stredne veľkej misy.
- Zvyšnú zmes dajte do malej servírovacej misky.
- Prikryte potravinárskou fóliou a uložte do chladničky, kým nebude pripravená na podávanie.
Hovädzie mäso:
- Vložte hovädzie mäso do strednej misy s petržlenovou omáčkou. Dobre premiešajte, kým sa hovädzie mäso neobalí zmesou. Prikryte a nechajte v chladničke 3 hodiny.
- Na stredne vysokú teplotu položte panvicu na gril alebo rozohrejte panvicu na plyne alebo na drevennom uhlí. Na špajdlu napichajte najprv kúsok ananásu a potom kocku hovädzieho mäsa.
- Opakujte s ďalším kúskom ananásu a ďalšou kockou hovädzieho mäsa. Pokračujte tak aj so zvyšnými špízmi.
- Špízy opekajte 2 až 3 minúty z každej strany (pre stredne prepečené mäso) alebo do požadovanej prepečenosti. Dochuťte soľou a korením.
- Hovädzie mäso naaranžujte na servírovací tanier. Pokvapkajte ich zvyšnou petržlenovou omáčkou alebo ju podávajte ako prílohu.