Hlavné jedláRecepty

Recept na ázijské šalátové wrapy

Tieto šalátové wrapy sú plné ázijských chutí. Výborné sa hodia k letnej grilovačke, aj ako bežné rodinné jedlo.

Suroviny

  • 16 listov hlávkového alebo maslového šalátu
  • 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžica oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • ¼ šálky omáčky hoisin
  • 2 strúčiky čerstvého cesnaku
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 2 lyžičky mletého zázvoru
  • 1 štipka ázijskej paprikovej omáčky (voliteľné)
  • 1 zväzok zelenej cibule
  • 2 lyžičky ázijského (tmavého) sezamového oleja

Postup

  1. Opláchnite celé listy šalátu a osušte ich, pričom dávajte pozor, aby ste ich nepotrhali. Odložte bokom.
  2. Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Pridajte hovädzie mäso, varte a miešajte, kým nezhnedne a nezmenší sa, 5 až 7 minút.
  3. Sceďte a zbavte sa tuku. Hovädzie mäso presuňte do misy.
  4. Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a duste, kým nezmäkne, 5 až 7 minút.
  5. Vmiešajte omáčku hoisin, cesnak, sójovú omáčku, ocot, zázvor a chilli paprikovú omáčku, kým sa dobre nespoja.
  6. Pridajte nakrájanú zelenú cibuľu, sezamový olej a uvarené hovädzie mäso a všetko spolu povarte približne 2 minúty.
  7. Listy šalátu rozložte na taniere a do stredu dajte lyžicu hovädzej zmesi.

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang