
Tieto šalátové wrapy sú plné ázijských chutí. Výborné sa hodia k letnej grilovačke, aj ako bežné rodinné jedlo.
Suroviny
- 16 listov hlávkového alebo maslového šalátu
- 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžica oleja
- 1 veľká cibuľa
- ¼ šálky omáčky hoisin
- 2 strúčiky čerstvého cesnaku
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica ryžového octu
- 2 lyžičky mletého zázvoru
- 1 štipka ázijskej paprikovej omáčky (voliteľné)
- 1 zväzok zelenej cibule
- 2 lyžičky ázijského (tmavého) sezamového oleja
Postup
- Opláchnite celé listy šalátu a osušte ich, pričom dávajte pozor, aby ste ich nepotrhali. Odložte bokom.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej. Pridajte hovädzie mäso, varte a miešajte, kým nezhnedne a nezmenší sa, 5 až 7 minút.
- Sceďte a zbavte sa tuku. Hovädzie mäso presuňte do misy.
- Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a duste, kým nezmäkne, 5 až 7 minút.
- Vmiešajte omáčku hoisin, cesnak, sójovú omáčku, ocot, zázvor a chilli paprikovú omáčku, kým sa dobre nespoja.
- Pridajte nakrájanú zelenú cibuľu, sezamový olej a uvarené hovädzie mäso a všetko spolu povarte približne 2 minúty.
- Listy šalátu rozložte na taniere a do stredu dajte lyžicu hovädzej zmesi.