Recepty

Nepečená čokoládová torta – recept

Potrebné prísady:

  • 80 g mletých sušienok (piškót)
  • 40 g posekaných vlašských orechov
  • 10 g kakaa
  • 20 g rozpusteného masla
  • 60 g práškového cukru
  • 1 ČL rumu
  • 2-3 PL mlieka 

Čokoládový krém:

  • 200 g tmavej čokolády
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • 30 g práškového cukru
  • 30 g masla
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Postup prípravy:

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Sušienky, orechy a kakao vymixujeme v mixéri. Rozpustíme maslo a vymiešame so sušienkovou zmesou a s cukrom. Pridáme rum a mlieko. Zmes dáme do formy.

150 ml smotany, čokoládu, cukor, maslo a vanilkový extrakt ohrejeme, kým sa čokoláda neroztopí a necháme vychladnúť. Zvyšných 200 ml smotany vyšľaháme šľahačom, postupne pridávame rozpustenú čokoládovo-smotanovú zmes a vyšľaháme do tuha.Navrstvíme na sušienkový korpus.

Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Vrch torty ozdobíme čokoládovou polevou, alebo posypeme čokoládovými hoblinami.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang