Potrebné prísady:
- 80g mletých sušienok (piškót),
- 40g posekaných vlašských orechov,
- 10g kakaa,
- 20g rozpusteného masla,
- 60g práškového cukru,
- 1 ČL rumu,
- 2-3 PL mlieka.
Čokoládový krém:
- 200g tmavej čokolády,
- 350ml smotany na šľahanie,
- 30g práškového cukru,
- 30g masla,
- 1 ČL vanilkového extraktu.
Postup prípravy:
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Sušienky, orechy a kakao vymixujeme v mixéri. Rozpustíme maslo a vymiešame so sušienkovou zmesou a s cukrom. Pridáme rum a mlieko. Zmes dáme do formy.
150 ml smotany, čokoládu, cukor, maslo a vanilkový extrakt ohrejeme, kým sa čokoláda neroztopí a necháme vychladnúť. Zvyšných 200 ml smotany vyšľaháme šľahačom, postupne pridávame rozpustenú čokoládovo-smotanovú zmes a vyšľaháme do tuha.Navrstvíme na sušienkový korpus.
Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Vrch torty ozdobíme čokoládovou polevou, alebo posypeme čokoládovými hoblinami.