Nepečená čokoládová torta – recept

Potrebné prísady:

  • 80g mletých sušienok (piškót),
  • 40g posekaných vlašských orechov,
  • 10g kakaa,
  • 20g rozpusteného masla,
  • 60g práškového cukru,
  • 1 ČL rumu,
  • 2-3 PL mlieka. 

Čokoládový krém:

  • 200g tmavej čokolády,
  • 350ml smotany na šľahanie,
  • 30g práškového cukru,
  • 30g masla,
  • 1 ČL vanilkového extraktu.

Postup prípravy:

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Sušienky, orechy a kakao vymixujeme v mixéri. Rozpustíme maslo a vymiešame so sušienkovou zmesou a s cukrom. Pridáme rum a mlieko. Zmes dáme do formy.

150 ml smotany, čokoládu, cukor, maslo a vanilkový extrakt ohrejeme, kým sa čokoláda neroztopí a necháme vychladnúť. Zvyšných 200 ml smotany vyšľaháme šľahačom, postupne pridávame rozpustenú čokoládovo-smotanovú zmes a vyšľaháme do tuha.Navrstvíme na sušienkový korpus.

Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Vrch torty ozdobíme čokoládovou polevou, alebo posypeme čokoládovými hoblinami.

Publikované
Kategorizované ako Recepty