Opačné rezne – recept

Suroviny

  • nakrájané hovädzie zadné (4 ks rezňov)
  • 3 vajíčka
  • strúhanka
  • olej na vyprážanie
  • 1 veľká cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 dcl vody
  • mleté čierne korenie
  • 2 PL horčice
  • 1 PL kečupu
  • soľ.

Postup

Rezne nasolíme a nakoreníme. Do hrubšieho mikroténového sáčku nasypeme asi 5 PL strúhanky. Vložíme rezeň a vyklepeme cez sáčok. Strúhanka sa nám poriadne vklepe do mäsa.

Rezne potom namočíme do vyšľahaných vajíčok. Prudko opečieme na oleji 2 minúty z každej strany. Potom ich položíme do pekáča a posypeme na koliečka pokrájanou cibuľou.

Na rezne poukladáme na hrubo pokrájaný cesnak. Zalejeme vodou zmiešanou s horčicou a kečupom. Okoreníme a osolíme. Pečieme zakryté asi 45-55 minút pri 200°C.