DezertyRecepty

Recept na ovsené sušienky s hrozienkami

Tieto sušienky s ovsenými vločkami a hrozienkami sú výbornou voľbou, keď máte vy alebo vaše deti chuť na niečo sladké.

Ingrediencie

  • 1 šálka masla, zmäknutého
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 1/2 šálky plus 2 lyžice kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
  • 1 a 1/2 šálky hrozienok
  • 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov, voliteľné
  • 3 šálky ovsených vločiek

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C. Vymastite 2 veľké plechy alebo ich vyložte papierom.
  2. V mise vyšľahajte maslo do krémovej konzistencie. Pridajte cukre a šľahajte približne 3 minúty. Po jednom zašľahajte vajcia. Pridajte vanilkový extrakt.
  3. V inej mise zmiešajte múku, soľ, sódu bikarbónu, škoricu a muškátový oriešok. Suché prísady vmiešajte do zmesi masla a cukru. Vmiešajte hrozienka, orechy a ovsené vločky.
  4. Na pripravené plechy dávajte po lyžiciach cesto, pričom medzi jednotlivými sušienkami nechajte aspoň 2 cm odstup.
  5. Pečte, kým okraje sušienok nezískajú zlatohnedú farbu, približne 10 až 12 minút. Ak pečiete 2 plechy naraz, v polovici pečenia ich vymeňte na mriežkach.
  6. Všimnite si, že sušienky sa budú zdať nedopečené. Po vychladnutí však stuhnú.
  7. Postup opakujte so zvyšným cestom.
  8. Na plechoch sušienky nechajte minútu vychladnúť. Potom ich opatrne vyberte na mriežku. Nechajte ich úplne vychladnúť. Skladujte v uzatvorenej nádobe pri izbovej teplote až 5 dní.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang