Pikao rezy – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 4 vajcia,
  • 120g práškového cukru,
  • 2 PL horúcej vody,
  • 75g polohrubej múky,
  • 75g Solamylu,
  • 2 PL kakaa,
  • štipka soli.

Krém:

  • 250ml mlieka,
  • 1 vanilkový pudingový prášok,
  • 100g cukru,
  • 250g masla,
  • 1 PL rumu, jahody.

Na ozdobu:

  • 500ml smotany na šľahanie,
  • 1 kakaové pikao.

Postup prípravy:

Cesto: Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtky. Bielky ušľaháme na sneh s polovicou cukru. Žĺtka vyšľaháme do peny s druhou polovicou cukru. K žĺtkovej hmote pridáme vodu, ručne vymiešame a striedavo pridávame múku zmiešanú so Solamylom, kakaom a soľou a vyšľahané bielka.

Cesto vylejeme na menší vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C asi 20 minút.

Krém: Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do penista. Spojíme s pudingovou hmotou a rumom.

Šľahačka: Smotany na šľahanie vyšľaháme do tuha. Z krému odoberieme 1/3 a jemne ju zmiešame s vyšľahanou šľahačkou.

Na vychladnutý korpus natrieme 3/4 krému, naň poukladáme tesne vedľa seba jahody, na ktoré rozotrieme šľahačku. Po povrchu urobíme čiary kakaovým pikaom. Zúbkovanou cukrárskou kartou prejdeme jemne po povrchu kolmo k čiaram. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.

Publikované
Kategorizované ako Recepty