Recepty

Pikao rezy – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 2 PL horúcej vody
  • 75 g polohrubej múky
  • 75 g Solamylu
  • 2 PL kakaa
  • štipka soli

Krém:

  • 250 ml mlieka
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 100 g cukru
  • 250 g masla
  • 1 PL rumu
  • jahody

Na ozdobu:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 kakaové pikao

Postup prípravy:

Cesto: Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtky. Bielky ušľaháme na sneh s polovicou cukru. Žĺtka vyšľaháme do peny s druhou polovicou cukru. K žĺtkovej hmote pridáme vodu, ručne vymiešame a striedavo pridávame múku zmiešanú so Solamylom, kakaom a soľou a vyšľahané bielka.

Cesto vylejeme na menší vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C asi 20 minút.

Krém: Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do penista. Spojíme s pudingovou hmotou a rumom.

Šľahačka: Smotany na šľahanie vyšľaháme do tuha. Z krému odoberieme 1/3 a jemne ju zmiešame s vyšľahanou šľahačkou.

Na vychladnutý korpus natrieme 3/4 krému, naň poukladáme tesne vedľa seba jahody, na ktoré rozotrieme šľahačku. Po povrchu urobíme čiary kakaovým pikaom. Zúbkovanou cukrárskou kartou prejdeme jemne po povrchu kolmo k čiaram. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang