Potrebné prísady:
Cesto:
- 4 vajcia,
- 120g práškového cukru,
- 2 PL horúcej vody,
- 75g polohrubej múky,
- 75g Solamylu,
- 2 PL kakaa,
- štipka soli.
Krém:
- 250ml mlieka,
- 1 vanilkový pudingový prášok,
- 100g cukru,
- 250g masla,
- 1 PL rumu, jahody.
Na ozdobu:
- 500ml smotany na šľahanie,
- 1 kakaové pikao.
Postup prípravy:
Cesto: Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtky. Bielky ušľaháme na sneh s polovicou cukru. Žĺtka vyšľaháme do peny s druhou polovicou cukru. K žĺtkovej hmote pridáme vodu, ručne vymiešame a striedavo pridávame múku zmiešanú so Solamylom, kakaom a soľou a vyšľahané bielka.
Cesto vylejeme na menší vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170°C asi 20 minút.
Krém: Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do penista. Spojíme s pudingovou hmotou a rumom.
Šľahačka: Smotany na šľahanie vyšľaháme do tuha. Z krému odoberieme 1/3 a jemne ju zmiešame s vyšľahanou šľahačkou.
Na vychladnutý korpus natrieme 3/4 krému, naň poukladáme tesne vedľa seba jahody, na ktoré rozotrieme šľahačku. Po povrchu urobíme čiary kakaovým pikaom. Zúbkovanou cukrárskou kartou prejdeme jemne po povrchu kolmo k čiaram. Necháme na chladnom mieste stuhnúť.