Hlavné jedláRecepty

Plnené kuracie prsia so špenátom, syrom a sušenými paradajkami – recept

Tieto plnené kuracie prsia sú chutné, pôsobivé a ľahko sa pripravujú nielen ako súčasť arabskej kuracej polievky. S príchuťou sušených paradajok, špenátu a syra – 30-minútové jedlo, na ktoré tak skoro nezabudnete.

Ingrediencie

  • 4 veľké kuracie prsia
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1/4 šálky pesta
  • 4 lyžice smotanového syra
  • 3/4 šálky mozzarelly, nastrúhanej
  • ½ šálky sušených paradajok
  • ½ šálky špenátu, nahrubo nasekaného
  • 2 lyžice petržlenu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 ° C.
  2. Položte mäso na dosku. Malým ostrým nožom opatrne vyrežte vrecko do boku kuracích pŕs. Dávajte pozor, aby ste ho neprerezali celé. Vytvárate „vrecko“ na náplň.
  3. Kuracie mäso zvnútra aj zvonku osolíme. V malej miske zmiešame cesnak, pesto, smotanový syr a mozzarellu. Odložte bokom.
  4. Vnútorné vrecká kurčaťa naplňte smotanovo-syrovou zmesou, sušenými paradajkami a špenátom. V prípade potreby otvor zaistite špáradlami.
  5. Olivový olej zohrejte na liatinovej panvici alebo v rúre na miernom ohni. Kuracie mäso opekáme z oboch strán 3-4 minúty do zlatista.
  6. Dajte všetky štyri prsia na plech a vložte ich do rúry na asi 16-18 minút, v závislosti od veľkosti pŕs.
  7. Posypte petržlenovou vňaťou (ak používate) a podávajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang