Recept na pesto sa vždy zíde. Dá sa použiť do cestovín, ako nátierka na chleba, ako plnka alebo iba tak s chrumkavou čerstvou zeleninou.
Potrebujeme:
- 100 g sušených paradajok
- 50 g slnečnicových semiačok
- malú šalotku
- čerstvú alebo sušenú bazalku alebo aj za hrsť petržlenovej vňate
- 3 malé čerstvé paradajky alebo jedna veľká (môžu aj nemusia byť)
- 3-4 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
- čierne korenie
- chilli
- nesolíme!!! Sušené paradajky sú samé o sebe dosť slané
Sušené paradajky necháme na približne 2 hodiny namočené vo vode. Pozor, vodu v ktorej sa močili nevylievame.
Zároveň môžeme nechať namočené aj slnečnicové semiačka, ktoré takto zo seba uvoľnia viac prospešných látok pre naše telo.
Tak a teraz všetky ingrediencie pridáme do mixéra a zmixujeme. Podľa konzistencie môžeme pridávať vodu, v ktorej sa namáčali naše sušené paradajky. Také jednoduché a rýchle. Šup s pestom na špagety.