Hlavné jedláReceptyVegan/Vegetarian

Ryža s koriandrom a limetkou – recept

Jednoduchá na prípravu, perfektná k mexickým a ázijským jedlám, skvelá do burritos.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 a 1/2 šálky ryže basmati alebo inej bielej ryže s dlhými zrnami
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 2 a 1/4 šálky vody
  • 1 lyžička soli
  • Jemne nastrúhaná kôra z jednej limetky
  • 3 lyžice limetkovej šťavy
  • 1 šálka jemne nasekaného koriandra (len listy a jemné stonky)

Postup

  1. V stredne veľkom hrnci na stredne silnom ohni zohrejte olivový olej. Pridajte surovú ryžu a premiešajte, aby sa pokryla olivovým olejom. Varte za občasného miešania, kým ryža nezačne hnednúť.
  2. Pridajte cesnak a varte ešte minútu.
  3. Do ryže pridajte vodu, soľ a limetkovú kôru. Priveďte ju do varu, potom prikryte a znížte teplotu na minimum.
  4. Varte nerušene 15 minút (skontrolujte si pokyny na obale ryže), potom odstráňte z ohňa a nechajte 10 minút odstáť.
  5. Ryžu popučíme vidličkou. Vmiešajte limetkovú šťavu a koriander. Ryžu preložte do misky a zalejte limetkovou šťavou a primiešajte nasekaný koriander.
  6. Podávajte s kuracím mäsom, steakom, krevetami, mexickými alebo ázijskými jedlami.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang