Pečená špargľa ochutená cesnakom, citrónom a parmezánom. Veľmi rýchly recept. Vyskúšajte k jahňacine alebo grilovaným rybám.
Ingrediencie
- 1 zväzok tenkých špargľových výhonkov, orezaných
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 a ½ lyžice strúhaného parmezánu (voliteľné)
- 1 strúčik cesnaku, mletý (voliteľné)
- 1 lyžička morskej soli
- ½ lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžica citrónovej šťavy (nepovinné)
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C.
- Špargľu vložte do misy, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. Posypte parmezánom, cesnakom, soľou a korením. Špargľu usporiadajte do jednej vrstvy v zapekacej miske.
- Pečte vo vyhriatej rúre, kým nezmäkne, 12 až 15 minút v závislosti od hrúbky. Tesne pred podávaním pokvapkajte citrónovou šťavou.