Americká obdoba zemiakových placiek podávaná zvyčajne na raňajky. Výborné sú napríklad s chilli omáčkou či kečupom.
Ingrediencie
- 2 stredne veľké zemiaky, nastrúhané na hrubo
- ½ stredne veľkej cibule nakrájanej nadrobno
- ¼ šálky hladkej múky
- 1 vajce
- 1 šálka oleja na vyprážanie alebo podľa potreby
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Nakrájané zemiaky opláchnite, kým sa voda nevyčistí, potom ich sceďte a vyžmýkajte dosucha. Nakrájané zemiaky vložte do misy a zmiešajte s cibuľou, múkou a vajcom, kým sa rovnomerne nerozložia.
- Vo veľkej ťažkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte olej. Keď je olej rozpálený, vložte na panvicu zemiaky. Pokryte celé dno panvice alebo vytvorte samostatné hromádky ako palacinky.
- Vysmážajte, kým sa spodok pekne nezapečie, potom zemiaky otočte a opečte aj z druhej strany. Každá strana by mala trvať aspoň 5 minút.
- Ak ich smažíte v jednom veľkom kuse, môžete ich rozrezať na štvrtiny, aby sa ľahšie obracali.
- Vyberte z panvice a nechajte odkvapkať na papierových utierkach. Dochuťte soľou a korením a ihneď podávajte.