Recepty

Šošovicové fašírky – recept

Suroviny

  • 500 g šošovice
  • 5 – 6 strúčikov cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 vajcia
  • korenie
  • soľ
  • strúhanka
  • olej

Postup

Prebranú šošovicu uvaríme domäkka, vodu scedíme a šošovicu prelisujeme , prípadne na jemno zomelieme. Do masy pridáme vajcia, soľ, koreniny, cibuľu pokrájanú na drobné kúsky, prelisovaný cesnak a poriadne premiešame.

Zmes naberáme lyžicou, dáme do strúhanky a vytvarujeme fašírky, ktoré vkladáme do rozpáleného oleja. Vypražíme dozlatista z obidvoch strán. Podávame so zemiakovým šalátom , prípadne zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang