Vegan/Vegetarian

Špagety „Carbonara“ s údeným tofu – recept

Dnes si pre vás pripravili recept, ktorého príprava vás bude stáť približne 15 minút. Špagety Carbonara sú vhodný tip na rýchly obed alebo večeru cez týždeň, keď možno nemáte až toľko času na varenie. Ale pozor, sú dosť sýte.

Recept pre 3 osoby

Potrebujeme:

  • špagety ( podľa toho, aké máme radi a množstvo podľa toho, akí sme hladní )
  • 1 (250 g) balenie údeného tofu (najlepšie  naložené vo vode)
  • 6 – 8 sušených paradajok v oleji
  • 1 sójová smotana (200 ml). Dostaneme kúpiť v bio obchodoch alebo aj v Terne (Jednote)
  • 70 g  alebo pol väčšieho hrnčeka tvrdého syra parmezánového typu ( napr. Džiugas)
  • soľ
  • petržlenová vňať na posypanie

V panvici privedieme k varu sójovú smotanu. Pridáme nakrájané sušené paradajky a tofu, ktoré rozdrvíme medzi prstami. Osolíme a varíme cca 2 – 3 minúty. Do omáčky vmiešame uvarené cestoviny, syr a poriadne premiešame aby ani jedna špageta nezostala suchá.

Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou.

Pozn.: Džiugas je litovský, tvrdý, zrejúci syr, štruktúrou pripomínajúci syry typu grana. Jeho vynikajúca aróma a chuť poľahky konkuruje jeho takmer dvojnásobne drahším kolegom Parmezánu a Grana Padano. Kúpite ho napr. v Tescu.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang