ReceptyVegan/Vegetarian

Recept na dokonalú ryžu na sushi

Tu je môj recept na dokonalú ryžu na sushi. Môžete ju jesť samostatne alebo ju zrolovať do svojej obľúbenej sushi rolky s ingredienciami podľa vlastného výberu. Ideálne sú pásiky mrkvy, uhorky a plátky avokáda.

Ingrediencie

  • 2 šálky neuvarenej lepkavej bielej ryže (sushi ryža)
  • 3 šálky vody
  • 1/2 šálky ryžového octu
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1/4 šálky bieleho cukru
  • 1 lyžička soli

Postup

  1. Ryžu prepláchnite v sitku pod studenou tečúcou vodou, kým voda nepotečie čistá.
  2. Zmiešajte ryžu a vodu v hrnci na stredne silnom ohni a priveďte ju do varu.
  3. Znížte teplotu na minimum, prikryte a varte, kým ryža nezmäkne a všetka voda sa nevstrebe, približne 20 minút.
  4. Odstavte zo sporáka a odložte, kým ryža nevychladne.
  5. Medzitým zmiešajte ryžový ocot, olej, cukor a soľ v malom hrnci na miernom ohni. Varte, kým sa cukor nerozpustí.
  6. Nechajte vychladnúť a potom vmiešajte do uvarenej ryže.
  7. Hoci sa zmes bude spočiatku zdať veľmi mokrá, miešajte ďalej a ryža sa po vychladnutí vysuší.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang