Suroviny
- 400 g hovädzej roštenky bez kosti
- 60 g tuku
- 40 g údenej slaniny bez kože
- 40 g cibule
- 120 g zelenej papriky
- 100 g paradajok
- 10 g hladkej múky
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- voda alebo vývar
- soľ
Postup
Roštenku umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Okrajové blany narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozhriatom tuku rýchlo z obidvoch strán opečieme. Opečené mäso vyberieme. Cibuľu pokrájame na drobné kúsky a speníme ju na tom istom tuku, v ktorom sme opiekli roštenky.
Pridáme mletú červenú papriku, opečené roštenky, podlejeme vriacou vodou , prípadne vývarom, zakryjeme pokrývkou a udusíme do mäkka, pričom občasne podlievame. Paradajky a papriku pokrájame na kolieska.
Slaninu pokrájame na malé kocky, rozpálime a udusíme na nej pokrájanú zeleninu. Nakoniec túto udusenú zmes pridáme do neprecedenej šťavy. Srbskú roštenku podávame s varenými , prípadne opekanými zemiakmi, ktoré posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.