Zemiakové placky sú obľúbenou pochúťkou mnohých labužníkov. Môžete ich pripraviť ako prílohu k mäsu, niekto si ich rád vychutnáva s čajom alebo pohárom kefíru.
Suroviny
- 5 veľkých zemiakov
- 1 stredne veľká cibuľa
- 4 rozšľahané vajcia
- 50 g múky
- 1 a 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- 120 ml rastlinného oleja na vyprážanie
Postup
- Zemiaky ošúpeme a spolu s cibuľou nastrúhame v kuchynskom robote do misy.
- Prebytočnú tekutinu scedíme, pridáme vajcia, múku, soľ a korenie.
- Rastlinný olej rozohrejeme. Do horúceho oleja lyžicou vlejeme zemiakovú zmes a vytvoríme malé placky.
- Smažíme, kým spodná strana nie je zlatistá.
- Placky otočíme z druhej strany a smažíme opäť dozlatista.
- Podávame horúce s kyslou smotanou, čajom alebo kefírom.