Hlavné jedláReceptyVegan/Vegetarian

Recept na zemiakové placky

Zemiakové placky sú obľúbenou pochúťkou mnohých labužníkov. Môžete ich pripraviť ako prílohu k mäsu, niekto si ich rád vychutnáva s čajom alebo pohárom kefíru.

Suroviny

  • 5 veľkých zemiakov
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 4 rozšľahané vajcia
  • 50 g múky
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 120 ml rastlinného oleja na vyprážanie

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a spolu s cibuľou nastrúhame v kuchynskom robote do misy.
  2. Prebytočnú tekutinu scedíme, pridáme vajcia, múku, soľ a korenie.
  3. Rastlinný olej rozohrejeme. Do horúceho oleja lyžicou vlejeme zemiakovú zmes a vytvoríme malé placky.
  4. Smažíme, kým spodná strana nie je zlatistá.
  5. Placky otočíme z druhej strany a smažíme opäť dozlatista.
  6. Podávame horúce s kyslou smotanou, čajom alebo kefírom.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang