DezertyRecepty

Recept na monster sušienky

Tieto mäkké sušienky plné arašidového masla, ovsených vločiek a M&Ms sú výborným sladkým dezertom pre deti ale aj pre dospelých.

Nemôžete sa rozhodnúť medzi ovseným, arašidovým alebo čokoládovým dezertom? Odpoveďou sú Monster cookies. Tieto domáce, mäkké sušienky sú sýte z ovsených vločiek, plné bielkovín z arašidového masla a doplnené o čokoládové lupienky M&M.

Mrazené cesto?

Monster cookies sa dajú veľmi dobre zmraziť ešte neupečené – stačí pred zmrazením vyklopiť cesto na plech a každú guľôčku cesta stlačiť do plochého tvaru. Stlačenie cesta pomôže sušienkam sploštieť sa neskôr pri pečení a znamená to, že môžete piecť zmrazené guľôčky priamo z mrazničky, kedykoľvek.

Ingrediencie

  • 8 lyžíc nesoleného masla
  • 1 veľké vajce
  • 300 g ovsených vločiek
  • 250 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 3/4 lyžičky soli
  • 125 g kryštálového cukru
  • 125 g hnedého cukru
  • 230 g arašidového masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 100 g cukríkov M&M alebo tri balenia
  • 125 g mliečnej alebo horkej čokolády

Postup

  1. Do misy stojanového mixéra (alebo veľkej misy, ak používate elektrický ručný mixér) vložte maslo. Na pult dajte vajce a arašidové maslo (ak je v chladničke). Všetky tri prísady nechajte pri izbovej teplote, kým maslo nezmäkne.
  2. Pripravte si 2 plechy a rozohrejte rúru ju na 180 °C. Vyložte 2 plechy na pečenie papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou na pečenie.
  3. Do stredne veľkej misy dajte ovsené vločky, univerzálnu múku, sódu bikarbónu, soľ a premiešajte ich.
  4. Do misky s maslom pridajte kryštálový cukor a hnedý cukor. Šľahajte začínajúc na nízkych otáčkach a postupne zvyšujúc na stredné, kým cesto nezosvetlí farbu a nebude nadýchané, celkovo asi 2 minúty. Pridajte vajce, arašidové maslo, vanilkový extrakt a šľahajte na strednej rýchlosti, kým sa nespoja, približne 30 sekúnd.
  5. Pridajte zmes múky a šľahajte na najnižšej rýchlosti, kým sa cesto nespojí, približne 15 sekúnd. Pridajte M&Ms, čokoládu a ručne miešajte, kým sa prísady nespoja.
  6. Cesto rozdeľte na 24 porcií po 2 lyžice. Na každý plech ich položte 12 a rozmiestnite ich rovnomerne od seba.
  7. Pečte 8 minút. Pečte, kým okraje nezhnednú, ešte 7 až 8 minút. Pred podávaním nechajte sušienky na plechu aspoň 10 minút vychladnúť, aby stuhli.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang