
Spojenie kvalitnej čokolády a banánov robí z tohto chlebíka gurmánsky zážitok.
Suroviny
- 3 veľké zrelé banány
- 1/3 šálky (76 g) rozpusteného masla
- 3/4 šálky (161 g) hnedého cukru
- 1 lyžička soli
- 1 veľké vajce
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/4 šálky (175 g) hladkej múky
- 1/4 šálky (21 g) kakaa
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1/2 šálky (100 g) čokoládových lupienkov (alebo kvalitnej čokolády)
Postup
- Vyložte formu na chlebík papierom na pečenie.
- Rúru predhrejte na 175 °C.
- V kuchynskom robote alebo vidličkou roztlačte banány do hladka.
- Banánové pyré dajte do veľkej misy. Vmiešajte rozpustené maslo, hnedý cukor, soľ, vajce a vanilkový extrakt. Prešľahajte do jemnej zmesi.
- Zmiešajte suché prísady: múku, kakao, sódu bikarbónu.
- Suchú zmes vmiešajte do banánovej zmesi.
- Nakoniec pridajte čokoládové lupienky a miešajte, kým sa nezapracujú.
- Vlejte cesto do formy a pečte 1 hodinu, kým nie je bochník pevný. Ak je pri dotyku stále trochu poddajný, pokračujte v pečení.
- Chlieb vyberte z rúry a nechajte ho 10 minút vychladnúť.
- Opatrne vyberte chlieb z formy a položte ho na mriežku, aby úplne vychladol.