DezertyRecepty

Recept na čokoládový banánový chlieb

Spojenie kvalitnej čokolády a banánov robí z tohto chlebíka gurmánsky zážitok.

Suroviny

  • 3 veľké zrelé banány
  • 1/3 šálky (76 g) rozpusteného masla
  • 3/4 šálky (161 g) hnedého cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 veľké vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/4 šálky (175 g) hladkej múky
  • 1/4 šálky (21 g) kakaa
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/2 šálky (100 g) čokoládových lupienkov (alebo kvalitnej čokolády)

Postup

  1. Vyložte formu na chlebík papierom na pečenie.
  2. Rúru predhrejte na 175 °C.
  3. V kuchynskom robote alebo vidličkou roztlačte banány do hladka.
  4. Banánové pyré dajte do veľkej misy. Vmiešajte rozpustené maslo, hnedý cukor, soľ, vajce a vanilkový extrakt. Prešľahajte do jemnej zmesi.
  5. Zmiešajte suché prísady: múku, kakao, sódu bikarbónu.
  6. Suchú zmes vmiešajte do banánovej zmesi.
  7. Nakoniec pridajte čokoládové lupienky a miešajte, kým sa nezapracujú.
  8. Vlejte cesto do formy a pečte 1 hodinu, kým nie je bochník pevný. Ak je pri dotyku stále trochu poddajný, pokračujte v pečení.
  9. Chlieb vyberte z rúry a nechajte ho 10 minút vychladnúť.
  10. Opatrne vyberte chlieb z formy a položte ho na mriežku, aby úplne vychladol.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang