DezertyRecepty

Čokoládové brusnicovo-cuketové muffiny – recept

Skvelé využitie prebytočnej cukety. Brusnice sú trpké a dokonale kontrastujú s čokoládou.

Ingrediencie

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 šálka mandľovej múky
  • 1/3 šálky kakaa
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 veľké vajcia
  • 1/3 šálky medu
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky cmaru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3 šálky strúhanej cukety (3 až 4 stredne veľké cukety)
  • 1 šálka čerstvých alebo mrazených brusníc
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 3 lyžice nasekaných pistácií

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 200 °C.
  2. Pripravte formu na muffiny: Vymastite košíčky a okraje formy s 12 košíčkami alebo ju vyložte papierovými košíčkami.
  3. Vo veľkej mise zmiešajte univerzálnu múku, mandľovú múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a soľ.
  4. V strede misy urobte veľkú jamku a rozbite do nej vajcia. Pridajte med, olej, cmar a vanilku. Šľahajte vidličkou, aby sa dôkladne premiešali. Pomocou stierky miešajte, kým sa múka dobre nezapracuje.
  5. Vmiešajte cuketu a brusnice.
  6. Naplňte každý košíček na muffiny cestom približne do 1/3.
  7. Muffiny posypte cukrom a pistáciami a formu položte na plech. Pečte 23 až 25 minút.
  8. Formu na muffiny položte na mriežku a nechajte 10 minút vychladnúť.
  9. Muffiny vyberte z formy a nechajte vychladnúť na mriežke.

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2023 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang