
Skvelé využitie prebytočnej cukety. Brusnice sú trpké a dokonale kontrastujú s čokoládou.
Ingrediencie
- 1 šálka hladkej múky
- 1 šálka mandľovej múky
- 1/3 šálky kakaa
- 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžička mletej škorice
- 1/2 lyžičky soli
- 2 veľké vajcia
- 1/3 šálky medu
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1/4 šálky cmaru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3 šálky strúhanej cukety (3 až 4 stredne veľké cukety)
- 1 šálka čerstvých alebo mrazených brusníc
- 2 lyžice kryštálového cukru
- 3 lyžice nasekaných pistácií
Postup
- Rúru vyhrejeme na 200 °C.
- Pripravte formu na muffiny: Vymastite košíčky a okraje formy s 12 košíčkami alebo ju vyložte papierovými košíčkami.
- Vo veľkej mise zmiešajte univerzálnu múku, mandľovú múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a soľ.
- V strede misy urobte veľkú jamku a rozbite do nej vajcia. Pridajte med, olej, cmar a vanilku. Šľahajte vidličkou, aby sa dôkladne premiešali. Pomocou stierky miešajte, kým sa múka dobre nezapracuje.
- Vmiešajte cuketu a brusnice.
- Naplňte každý košíček na muffiny cestom približne do 1/3.
- Muffiny posypte cukrom a pistáciami a formu položte na plech. Pečte 23 až 25 minút.
- Formu na muffiny položte na mriežku a nechajte 10 minút vychladnúť.
- Muffiny vyberte z formy a nechajte vychladnúť na mriežke.